ثبت موسسه
موسسه ها انواع مختلفی دارند و کاربردهای آنها غیر تجاری می باشد.منظور از غیر تجاری بودن ، اهداف مربوط به آموزشی یا هنری یا حسابداری و بسیاری دیگر می باشد . ثبت موسسه از مهم ترین و ضروری ترین کارها برای شروع کار می باشد . بنابرین در ابتدای کار باید موسسه را ثبت نمود .
برای ثبت موسسه در ابتدا باید سرمایه را تهیه نماییم و شرکایی که نیاز می باشد را تعیین کنیم و سپس مجوزهای رسمی لازم را تهیه کنیم که مهم ترین موضوع برای این کار می باشد . حداقل سرمایه ای که برای ثبت موسسه لازم می باشد یک میلیون ریال می باشد و حداقل تعداد شرکا دو نفر می باشد . در موسسه شرکا به میزان سهمی که برای موسسه گذاشتهاند در پرداخت قروض و بدهی موسسه شریک می باشند و سود هم همین گونه بین شرکا تقسیم میشود .
مجوزی که برای ثبت موسسه لازم است دریافت شود باید از ارگان ها یا مکان های مربوط ، بسته به نوع فعالیت دریافت شود . برای نمونه میتوان گفت که مجوزهای که برای ثبت موسسات آموزشی باید دریافت شود ابتدا از اداره آموزش و پرورش که مربوط به مسائل آموزشی می باشد مجوز دریافت نموده و پس از آن مراحل دیگر مانند حقوقی کردن و غیره را طی نمود . هر کدام از ارگان های مربوطه مانند ادارات فرهنگ و ارشاد و آموزش و پرورش و غیره ، آیین نامه ها و قوانین و شرایط خصوصی خودشان را برای دادن مجوز در شاخههای مختلف اشخاص حقیقی و حقوقی متقاضی دارند که باید آن ها را طی کرد .
علاوه بر صدور مجوز باید ارگان های مربوطه ، موافقت نامه های اصولی برای انجام امور ثبتی را ارائه دهند و مطابق با قانون پس از این که فعالیت مورد نظر رسمی شد ، یک موسسه به عنوان شخصیت حقوقی در نظر گرفته می شود .
حداقل تعداد شرکا باید دو نفر باشد .
مبلغ سرمایه مهم نیست در شروع کار چقدر باشد و هر میزان که باشد کافی است .
مدت زمانی که برای کسب مجوز ها و طی مراحل قانونی لازم است ۳ ماه می باشد .
انواع موسسات :
1 – موسسات انتفاعی : مراکزی می باشند که با تأسیس آن منافع و سود به دست میآید و بین شرکا تقسیم میشود و هدف از آن نیز داوری و تامین منافع می باشد . برای نمونه کانون های فرهنگی و هنری از این نوع می باشند .
2 – موسسه غیرانتفاعی : هدف از این موسسهها صرفا فقط کسب سود و درآمد نمی باشد و ارائه خدمات به افراد جامعه نیز در آن در نظر گرفته میشود و هر دو هدف باهم در این موسسات طی می شوند مانند انجمن خیریه ها .
موسسات ورزشی : برای ثبت موسسات ورزشی سازمان ورزش جوانان برای دریافت مجوز مراجعه میکنند که باید رشته مورد نظر ذکر شود تا در مجوز عنوان شود . حداقل تعداد شرکایی که برای این موسسات نیاز می باشد 2 نفر است و حداقل سرمایه یک میلیون ریال می باشد و ارائه گواهی سوء پیشینه الزامی نمی باشد .
ثبت موسسات حسابرسی : این موسسات با هدف فعالیت و ارائه خدمات حسابداری و حسابرسی و بستن دفاتر مالیاتی و ارسال اظهارنامه های مالیاتی ثبت می شود .
1 – برای دریافت مجوز باید از خانه حسابداران اقدام شود .
2 – حداقل سرمایه یک میلیون ریال و تعداد ۶ نفر می باشد .
3 – باید مدارک کارشناسی حسابداری توسط یکی از شرکا ارائه شود .
انحلال موسسات :
گاهی بعد از گذشت مدتی موسسه مورد نظر منحل می شود که پس از انحلال آن دیگر نمی توانند فعالیت کنند . انحلال یک موسسه میتواند اختیاری باشد یا از طرف حکم دادگاهی انجام شود .
انحلال اختیاری : مدیر یا مدیران اجرایی طبق شرایط و قوانین موجود در اساسنامه اقدام به این کار میکنند و پیگیری تمام مراحل ، مربوط به شخص مورد نظر می باشد و اگر شخصی به این منظور تعیین شده باشد بود مجمع عمومی فوق العاده فردی را برای این منظور انتخاب میکنند .
حکم دادگاهی : اگر بر اساس حکم دادگاهی موسسه مورد نظر انحلال شود فرد متصدی باید تمام مراحل انحلال را طی کند .
برای اطلاعات بیشتر در مورد ثبت شرکت در تبریز،دفاتر ثبت شرکت در تبریز با تیم رسام وب تماس حاصل فرمایید.