کد اقتصادی چیست ؟ کد اقتصادی شماره ای 12 رقمی می باشد که برای اشخاص حقیقی و حقوقی که به تولید کالا و همچنین به ارائه خدمات می پردازند داده می شود.
از کد اقتصادی در جهت شناسای شرکت در واحد مالیاتی استفاده می شود.از این رو مطابق با قانون های مالیاتی تصویب شده،تمامی شرکت های ثبت شده لازم و اجباری می باشد که کد اقتصادی اخذ کنند.
تمامی شرکت ها و موسسات بعد از به ثبت رسیدن و صادر شدن آگهی تاسیس آن ها باید در دارای طی 2 ماه تشکیل پروند ه دهند تا کد اقتصادی دریافت کنند .
پرونده مالیاتی از آن جهت دارای اهمیت می باشد و اهمیت آن زمانی ارزش خود را نشان می دهد که شرکت تاسیس شده در نبود آن نمی تواند کد اقتصادی در یافت کند و از این رو شرکت مورد نظر نمی تواند عقد قرارداد انجام دهد و فعالیت خود را شروع کنند . همچنین در این صورت شرکت مورد نظر نمی تواند در پایان سال مالی اظهار نامه مالیاتی فعالیت یا عدم فعالیت خود را به دارایی بدهد .
1 – برای اخذ کارت بازرگانی باید کد اقتصادی در امور تجاری دریافت کرد .
2 – برای شرکت در مزایده ها نیاز به کد اقتصادی می باشد .
3 – صدور فاکتور از طرف شرکت نیاز به کد اقتصادی دارد .
4 – برای باز کردن حساب در بانک شرکت باید دارای کد اقتصادی باشد .
5 – برای شرکت در مناقصات نیاز به کد اقتصادی می باشد .
6 – برای اینکه شرکت مورد نظر با شرکت های دولتی قرار داد برقرار کند نیاز به کد اقتصادی هست .
کد اقتصادی همانند شماره ی شناسایی افراد در سازمان های مالیاتی محسوب می شود و شماره ای است که از طرف سازمان امور مالیاتی به فعالان اقتصادی داده می شود و آغاز فعالیت کنند .
با داشتن کد اقتصادی و سازمان های امور مالیاتی می توان راحتر به اموری همچون دفاتر قانونی و صورت حساب ها و فاکتور های صادر شده رسیدگی کرد.
با داشتن کد اقتصادی کسب مجوز برای فعالیت های تجاری و پرداخت حقوق دولت در قالب مالیات و جلو گیری از رقابت ها و تلاش های نا سالم راحت تر و بهتر انجام می شود .
1 – تمامی اشخاص و افراد حقوقی که در زمینه های امور خدماتی و مونتاژ و صادرات و واردات و همچنین در زمینه های تولید فعالیت دارند باید کد اقتصادی داشته باشند.
2 – تمامی افراد و اشخاص حقیقی که در زمینه های امور خدماتی و مونتاژ و صادرات و واردات و زمینه های تولید فعالیت دارند باید کد اقتصادی داشته باشد.
اشخاص حقیقی گفته شده باید پروانه ی کسب و کار از محل فعالیت های تجاری خود و مراجع مربوط داشته باشند و شرایط لازم را برای گرفت کد اقتصادی داشته باشد .
بعد از گرفتن لیست مدارک مورد نیاز و تکمیل آن ها ، آن ها را با فرم اطلاعات و هویت اشخاص حقیقی به حوزه مالیاتی تحویل می دهند و سر ممیزی مالیاتی آن ها را بررسی می کند و پس از تائید آن را در دفتر حوزه ثبت می کند و در قبال دریافت مدارک رسیدی به اشخاص می دهد.پس از آن مدارک را به اداره نظارت و پیگیری تحویل می دهند و این اداره مدارک را به اداره کل اطلاعات و خدمات مالیاتی و اداره شماره اقتصادی می دهد و پس از بررسی در آن جا کد اقتصادی صادر می شود .
اشخاص حقوقی نیز بعد از تهیه کارت و تکمیل فرم اطلاعات هویتی اشخاص حقوقی که توسط مدیر عامل یا وکیل قانونی تنطیم و با مهر شرکت مهمور شده را به حوزه مالیاتی تحویل می دهند و بقیه مراحل همانند اشخاص حقیقی پیش می رود.
جهت انجام امور ثبت شرکت در تبریز،اخذ کارت بازرگانی در تبریز و کلیه امورات ثبت با تیم رسام وب میتوانید تماس حاصل فرمایید